2 Eylül 2010 Perşembe

YESİL ELMA DiYETi

Yeşil Elma - önceki yazılarda belirttiğimiz gibi diyet yöntemleri arasında kullanılmaktadır. Birçok elma diyeti var, bunları gün geçtikçe sitemize ekleyeceğiz.

Bu konumuzda Yeşil Elma Diyeti nasıl yapılır ? kısaca bilgi verelim.

Diyetin Uygulama Şekli :

1.gün- 1 kilo elma , 2.gün – 1.5 kilo elma , 3.gün – 2 kilo elma , 4.gün – 2 kilo elma , 5.gün – 1.5 kilo elma , 6.gün –1 kilo elma

Gördüğünüz gibi diyetin içeriği tamamen elma dan oluşmakta. Ancak tek tip beslenme düzeninin sağlıksız olduğunu hepimiz biliyoruz bu anlamda bu diyeti uygularken akşam öğünlerinde hafif bir öğün geçirmeniz çok daha sağlıklı olacaktır. Özellikle bir sebze yemeği ya da bir salata tercih etmeniz çok daha uygun olacaktır. Ayrıca yeşil elma diyeti uygularken gün içinde en az 2 3 fincan yeşil çay içmeniz çok önemlidir . Bitki çayları zayıflamanız da bir hayli etkilidir bunu kesinlikle unutmayın. Bu diyeti uygularken çok fazla yorucu bir gün geçirmemeye özen göstermelisiniz.
Evet yeşil elma vitamin ve minareller yönünden oldukça zengin bir meyvedir ancak sadece elma tüketmek günlük vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılamayacaktır. Ve bu durum gün içinde bitkin düşmenize yol açabilir. Bu diyeti daha çok kilo verme noktanız kitlendiğinde uygulayabilirsiniz.

Biliyorsunuz belli bir kiloya ulaştıktan sonra bir noktada kilo vermeniz durabilir. Yeşil elma diyeti sayesinde bu noktayı kırabilir ve birkaç günlük uygulama sonunda tekrar kilo vermeye başladığınızı görebilirsiniz. Yeşil elma ekşi bir meyve olmasından dolayı mide asidinizi yükseltebilir eğer bunun sizin sağlığınıza bir zararı olacaksa ve yeşil elma tüketimi sizi rahatsız ediyorsa kesinlikle bu diyeti uygulamamalısınız.

1 yorum:

  1. Bugün başlıyorum yeşil elma diyetine, sonçları tekrardan yazacağım teşekkürler.

    YanıtlaSil