7 Eylül 2010 Salı

BASEN ERiTEN DiYET

Basen yağlanması şikayeti olan hanımların kolaylıkla uygulayabilecekleri bir diyet listesi olarak sizlere 2 adet diyet reçetesi önerimiz olacak. Bunlardan ilki ABD de geliştirilmiş ve hollywood starlarının uyguladığı bir bölgesel zayıflamak için şok diyet formülü olacak… İkinci diyet listesi ise Ender Saraç imzalı bir basen eritme diyeti.

Geniş kalçalara mı sahipsiniz? Kalçalarınızın genişliği sizi rahatsız mı ediyor? pek çok kadının ortak sorunu olan kalça problemini çözecek şok diyeti tavsiye ediyoruz.

1) Amerikalıların uyguladığı basen eritme diyeti:

Özellikle geniş kalçalı ve basenli hanımların rahatlıkla uygulayabilecekleri bir diyet olarak öne çıkıyor. Bayanların anatomik yapıları gereği kalça ve basen bölgesi civarında erimeyen inatçı yağ kitleleri toplanmaktadır. Basen yağları ise eritilmesi için egzersizler in yanında muhakkak iyi bir diyet reçetesine ihtiyaç duymaktadır. Basen eriten diyet sadece kalça ve basen bölgesindeki yağları inceltmekle kalmıyor, bacaklar ve baldır bölgesindeki fazla kiloların da eritilmesini sağlıyor. Basen eriten diyet listesinde bulunan yiyeceklerin ucuz ve kolay erişilebilir oluşu da bu diyete başka bir artı avantaj sağlıyor. Binici pantolonu tarzında yana doğru genişleyen basık basenler bile 25 günlük bir diyet uygulaması ile eritilebilmektedir.

Basen eriten diyet uygulamasında kayısı ve badem müslisi özel bir yere sahiptir.

Karışık kuru meyve müslinin hazırlanışı :Bu müslinin tadı oldukça leziz. İçinde badem ve kurutulmuş meyvelerle tahıllar kadar vücudunuza yararlı olan bir çok gıda bulunuyor. Fakat bu gıdaların hepsi bir araya geldiğinde kalça bölgenizdeki yağları hızla eriterek, sizi forma sokuyor.

Bir fincan buğday ,bir fincan ince kıyılmış kuru kayısı , birfincan çekirdeksiz kuru üzüm, bir fincan ayçiçek tohumu,bir fincan badem, iki fincan yulaf tanesi, iki fincan kırılmış fındık .

Malzemelerin hepsini karıştırarak, blenderdan geçirin.

Elde ettiğiniz kıyılmış karışımı 12 porsiyon olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her porsiyonu bir bardak diyet soğuk süt ekleyerek tüketiniz. isterseniz üzerine yarım muz ekleyebilirsiniz.

Günlük diyet program

Kahvaltı: hazırladığınız müsliden bir porsiyon , bir fincan süt ayrıca dilimlenmiş yarım adet muz

Saat 11.00: Bir orta boy elma

Öğle: yine bir porsiyon hazırlamış olduğunuz müsli ve yarım muz

Öğleden sonra: Bir avuç kadar kuru üzüm

Ana öğün: Meyve ile birlikte temel gıdalar

Yatmadan önce: Bir adet portakal

Meyveler: bir elma,iki kayısı, iki kurutulmuş erik, bir mango

ANA ÖĞÜNLER

Pazartesi: Bir parça tavuk kanat ya da göğüs ızgara, yeşil salata ve bir meyve

Salı: İki yumurtadan yapılmış omlet yadında bir domates ve bir adert rendelenmiş havuç.

Çarşamba: Ortalama bir çay fincanı büyüklüğünde yer kaplayan spagetti + bir meyve.

Perşembe: İnce ince dilimlenmiş bir tavuk göğsü+ 1 adet haşlanmış havuç ile servis yapılacak. İsteğe göre yanına haşlanmış brokoli de eklenebilir+Bir meyve.

Cuma: Ton balıklı bol yeşil salata+ Bir katı pişmiş yumurta + Bir meyve.

Cumartesi: Bir parça hindi göğsü (tercihen ızgara)+ mısırlı karışık yeşil salata + Bir meyve.

Pazar: 3 dilim rosto edilmiş biftek + havuçlu ve brokoli salatası + iki orta boy haşlanmış patates + Bir meyve.

2) Ender Saraç basen eritme diyeti:

Beslenme ve diyet uzmanı Ender Saraç tarafından geliştirilen basen eriten diyet te 20 günlük kür neticesinde oldukça hızlı ve doğal bir bölgesel zayıflama sağlıyor. Zayıflama yöntemleri arasında Ender Saraç diyetlerinin yeri tartışılmaz. O nedenle egzersizle desteklenen bu diyet formülünü güvenle uygulayabilirsiniz.
Bölgesel kiloları olan ve bilhassa bel, göbek ve basen bölgesi kilolarından şikayetçi olanlar için son derece çabuk ve kesin bir zayıflama çözümü sağlayan bu diyet programı hem egzersiz ile desteklendiği için sağlıklı hem de içerisindeki yiyecekler nedeniyle besleyicidir.

Basen Eriten Ender Saraç Diyeti için Gerekli Basen Eritme Hareketleri:

Mekik çekme hareketi

Dizlerimiz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elimizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnımız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapıyoruz. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.

Sopalı hareket

Bu harekette de bir sopayı ense kökümüze alıp iki elimizi geçiriyoruz. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.

Bel kasları için mekik hareketi

Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.

Diyet süresince tek günlerde şunları yemelisiniz:

Kalkar kalkmaz: 1 bardak ılık ballı limonlu su (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon koyulacak).

Sabah sporu: 35 – 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından fotoğraftaki gibi 15-20 dakika spor.

Duş: Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.

Kahvaltı: 1 adet kabuklu yeşil elma, 1 adet sert şeftali
Ara: 2 parmak taze dil peyniri yiyebilirsiniz.
Öğle: 1 porsiyon ızgara tavuk (derisiz), bol rokalı yeşil salata (taze soğanlı).

Ara (saat 15.00): 3-4 yulaflı bisküvi.

Ara (saat 17.30): 1 adet yeşil elma.

Akşam: 4-5 kaşık zeytinyağlı fasulye (az yağlı), 1 dilim tam ekmek, mevsim salatası.

Gece: 1 bardak şekersiz tarçınlı ılık light süt. 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz, avakado yaprağı karışım çayı içilecek.

Yasaklar
- Kolalı, şekerli içecekler
- Kızartma
- Hayvansal katı yağlar (tereyağı, kaymak, yağlı şarküteriler, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, yağlı etler, tavuk – balık derisi, tam yağlı süt)
- Alkol (özellikle bira)
- Beyaz un
- Beyaz şeker
- Doğum kontrol hapları
- Aşırı gündüz uykusu
- Çikolata
- Yağlı çerezler
- Cips
beşi bir yerde zayıflatıcı çayı elinizden düşürmeyin
Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak.
Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz. Akşam yemeği mümkün olduğunca erken yenilecek.
Sabah ise erken kalkmak önemli çünkü erken kalktığınızda metabolizma hızlanır, sabah sporu ise vücudu canlandırır, harekete geçirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder